Homemade Burger Buns

90" Voorbereiding
60" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
  • 330g koude volle melk
  • 500g bloem
  • 60g boter op kamertemperatuur
  • 20g verse gist
  • 12g zout
  • 15g suiker
  • 1 ei

Stap 1: Meng gist, water en suiker en plaats dit vervolgens in de kom van de keukenmachine.
Voeg zout en bloem toe. Kneed gedurende ongeveer 10 – 15 minuten tot er een glad deeg ontstaat.
Wanneer het deeg de juiste consistentie heeft, bedek het en laat het 1 uur rusten.
Het deeg zou in volume moeten verdubbelen tijdens deze tijd.

Stap 2: Vet ondertussen de gietijzeren wok in met boter zodat het brood later niet blijft plakken tijdens het bakken.

Stap 3: Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkoppervlak.
Het deeg moet ongeveer 24 cm breed zijn zodat er 6 cm brede stroken kunnen worden gesneden.

Stap 4: Wanneer het deeg is uitgerold, bestrijk het met de kruidenroomkaas en bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas.
Snijd nu 4 stroken van elk ongeveer 6 cm.
Vouw de stroken vervolgens samen als een handorgel zodat ze de breedte van de wok krijgen.
Plaats nu de afgewerkte stroken in de ingevette wok met de open kant naar boven.
Dek nu af en laat nog eens 15 minuten rusten.

Stap 5: Plaats de pizzasteen op de grill en bereid deze voor op het bakken met indirecte hitte op 180°C.
Zet hiervoor de buitenste branders van je grill op ¾ en laat de branders direct onder de steen uit.

Stap 6: Wanneer de grill de temperatuur heeft bereikt, plaats het brood met de wok op de pizzasteen en bak gedurende ongeveer 45-55 minuten tot het goudbruin is. Smakelijk!