Gegrilde Tonijnburgers met Wasabi Mayonaise

5" Voorbereiding
25" Kooktijd
3/5 Moeilijkheid
6 Personen
Ingrediënten:

6 tonijnsteaks van 120 g
3 eetlepels sesamolie
5 eetlepels grof zout
3 eetlepels sesamzaadjes
6 hamburgerbroodjes
Gehakte rucola
1 bos asperges

Wasabi mayonaise
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels wasabi
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepels gehakte koriander

Vinaigrette
1 kleine sjalot
1 teentje knoflook
½ theelepel zout
5 eetlepels Dijonmosterd
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Sap van een halve citroen
1 eetlepel balsamicoazijn
Versgemalen zwarte peper
½ kopje milde olijfolie

Gebruikte Accessoires:

Verwarm je barbecue voor op 250-280°C.
Dep de tonijnsteaks droog.
Bestrijk met olie en bestrooi met gemalen peper, grof zout en sesamzaadjes.

Terwijl de barbecue opwarmt, bereid je de mayonaise door alle ingrediënten te mengen.

Schroei de steaks aan beide zijden dicht tot ze goudbruin zijn aan de buitenkant maar roze in het midden.
Gril de broodjes een minuut.
Beleg met mayonaise, tonijn en salade.

Witloofsalade
Schil en reinig de asperges.
Hak ze grof en kook ze zodat ze al dente blijven.
Dompel ze in koud water, laat ze uitlekken en droog ze af.
Zet apart op kamertemperatuur.
Rooster de sesamzaadjes in een antikleefpan en zet apart.

Vinaigrette
Hak de sjalot en knoflook in een keukenmachine.
Voeg zout, mosterd, citroensap, balsamicoazijn en peper toe.
Mix kort tot een glad mengsel.
Giet tijdens het mixen langzaam de olijfolie erbij.

Een half uur voor het serveren, schik de asperges op een bord en besprenkel met de vinaigrette.
Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.
Serveer op kamertemperatuur.