Pelletgrill: Gerookte eendeborst

10" Voorbereiding
30-45" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
1 Personen
Ingrediënten:

1 eendenborst met vetkap
2 eetlepels bbq kruiden

  • Druk op de ROAST-knop op je Broil King pelletgrill en laat deze voorverwarmen tot 350°F (177°C). Voor een gasgrill zet je deze op MEDIUM-LAAG. Plaats een gietijzeren grillplaat of gietijzeren pan op de grill om voor te verwarmen.
  • Dep de eendenborsten droog en snijd het vet in een ruitpatroon met een scherp mes, dit helpt om het vet uit te laten lopen en zorgt voor een betere Maillard-reactie.
  • Leg de eendenborsten met het vet naar beneden in de pan en laat ze enkele minuten roosteren, beweeg ze af en toe om plakken en verbranden te voorkomen. Het vet zou veel van zijn massa moeten verliezen en binnen 15-20 minuten een mooie goudbruine kleur moeten krijgen.
  • Zodra ze goudbruin zijn, bedek de eendenborsten royaal met eendenvet, haal ze uit de pan en kruid ze grondig met de BBQ Kruidenrub.
  • Plaats de eendenborsten op de grillroosters en rooster tot de interne temperatuur 135°F (57°C) bereikt. Haal ze van de grill en serveer.