Reverse Sear Ribeye

60" Voorbereiding
15" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
2 Personen
Ingrediënten:
  • 2 ribeye steaks (4-5 cm dik)
  • Koosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Olijfolie
  • Verse rozemarijn of tijm (optioneel)
  • Voorbereiden van de Steaks:
    • Haal de ribeye steaks uit de koelkast en laat ze 30-45 minuten op kamertemperatuur komen.
    • Dep ze droog met keukenpapier om later een goede korst te krijgen.
    • Kruid royaal met koosjer zout en versgemalen zwarte peper aan beide kanten.
  • Voorverwarmen van de Oven:
    • Verwarm de oven voor op 135°C.
    • Plaats een rooster op een bakplaat om luchtcirculatie rond de steaks te bevorderen.
  • Koken van de Steaks in de Oven:
    • Plaats de steaks op het rooster.
    • Steek een vleesthermometer in het midden van een van de steaks om de interne temperatuur te controleren.
    • Kook in de oven tot de interne temperatuur 49°C bereikt voor medium-rare, wat ongeveer 30-45 minuten duurt. Pas de kooktijd aan voor verschillende gaarheden:
      • Rare: 46°C
      • Medium: 54°C
      • Medium-well: 60°C
      • Well-done: 66°C
  • Voorverwarmen van de Infrarood Brander:
    • Terwijl de steaks in de oven staan, verwarm je de Broil King infrarood sear station op hoge temperatuur voor.
      Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Sear de Steaks:
    • Zodra de steaks de gewenste interne temperatuur hebben bereikt, haal je ze uit de oven en laat je ze 5 minuten rusten.
    • Bestrijk de steaks licht met olijfolie.
    • Plaats de steaks op de voorverwarmde infrarood brander en schroei ze ongeveer 1-2 minuten per kant dicht, of tot er een rijke, bruine korst ontstaat. Schroei ook de randen ongeveer 30 seconden per stuk dicht.
  • Laat de Steaks Rusten:
    • Haal de steaks van het sear station en laat ze nog eens 5 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich door het vlees herverdelen.
  • Serveren:
  • Garneer eventueel met verse rozemarijn of tijm voor extra smaak.
  • Snijd de steaks tegen de draad in en serveer direct.