Smash burger

10" Voorbereiding
10" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
6 Personen
Ingrediƫnten:
  • 600 g Gehakt
  • 3 Stk. Burgerbroodjes (zie recept)
  • 50 g IJsbergsla
  • 1 Tomaat
  • 3 Plakken kaas
  • Saus naar keuze
  • Kruiden naar keuze
  • 1 EL Boter
Gebruikte Accessoires:

Broil King Spatel Premium

Stap 1: Verdeel het gehakt in 6 stukken van elk 100 g en vorm er ballen van.

Stap 2: Hak de sla fijn en snijd de tomaat in plakjes, zet apart.

Stap 3: Halveer de burgerbroodjes. Plaats de gietijzeren plaat op de grill en zet de branders eronder aan. Terwijl de plaat langzaam opwarmt, rooster je de broodjes met wat boter. Als de plaat te heet wordt, bestaat het risico dat de broodjes verbranden, wat we willen vermijden.

Stap 4: Zodra de burgerbroodjes een mooie kleur hebben, plaats je ze in het indirecte gedeelte van de grill en smash je de burgers. Plaats hiervoor de gehaktballen op de plaat, bedek met bakpapier en druk ze plat met een spatel. Bak nu 2 minuten. Breng op smaak met je favoriete kruiden en draai om. Voeg nu de kaasplakken toe aan de burgers zodat deze mooi kunnen smelten en bak nog eens 2 minuten.

Stap 5: Wanneer de burgers klaar zijn, bouw de burger op en geniet ervan terwijl ze warm zijn.