Smoked Chicken Wings

60" Voorbereiding
60" Kooktijd
1/5 Moeilijkheid
4 Personen
Ingrediënten:
  • 20 stuks kippenvleugels
  • BBQ Rub naar keuze
  • BBQ Saus naar keuze
  • Zonnebloemolie
Gebruikte Accessoires:

Stap 1
Kruid de kippenvleugels met de BBQ rub. Dit werkt het beste als je de vleugels in een bak doet, wat zonnebloemolie toevoegt en royaal kruidt. Sluit nu het deksel van de bak en schud krachtig zodat alle vleugels wat van de kruiden krijgen. Laat de vleugels ongeveer 1 uur in de koelkast staan voordat je ze op de grill legt.

Stap 2
Zet ondertussen de grill aan en stel hem in op 160°C. De beste manier om dit te doen is door de buitenste branders op het minimum te zetten en te wachten tot de grill de temperatuur heeft bereikt. Verwijder het grillrooster aan één kant en plaats de smokerbox op de Flav-R-Wave.

Stap 3
Wanneer de grill de temperatuur heeft bereikt, voeg rookchips toe aan de smokerbox, sluit het deksel en wacht tot er rook ontstaat. Zodra er voldoende rook is, leg je de kippenvleugels op de grill in de indirecte zone. Rook nu ongeveer 60 minuten of totdat de kippenvleugels een kerntemperatuur van minstens 75°C hebben bereikt.

Stap 4
Wanneer de kippenvleugels klaar zijn, haal ze van de grill en doe ze in een kom en voeg de saus toe. Zorg ervoor dat de saus warm is zodat de kippenvleugels niet meteen afkoelen. Meng alles goed en geniet ervan terwijl ze warm zijn.