Vegan Bonenburger

20" Voorbereiding
15" Kooktijd
2/5 Moeilijkheid
Personen
Ingrediënten:
  • 340 g zwarte bonen (uit blik)
  • 4 fijngesneden lente-uitjes
  • Geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepels gemalen lijnzaad of paneermeel
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels olie
Gebruikte Accessoires:
  • Prak de bonen in een grote kom met een vork of een aardappelstamper, maar niet te veel, zodat er nog wat stukjes in de mix zitten voor extra textuur.
  • Voeg de geraspte limoenschil en het limoensap, komijn, knoflookpoeder, lijnzaad, zout, peper en chilivlokken toe. Meng goed.
  • Proef het mengsel en pas indien nodig aan. Zet het mengsel ongeveer 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Haal het mengsel uit de koelkast en vorm er 4 ballen van. Druk elke bal stevig plat om er een burger van te maken.
  • Bak de burgers op middelhoog vuur op de grill, waarbij je ze af en toe omdraait, ongeveer 7 minuten aan elke kant. Je kunt ook een koekenpan gebruiken om ervoor te zorgen dat de burgers beter hun vorm behouden. Bestrijk ze met barbecuesaus voor extra smaak.
  • Serveer ze op een zacht hamburgerbroodje met frietjes, of gewoon zo!